För bokning och frågor.
info@berns.se
0856632000

THE MAVERICKS

THE MAVERICKS

Start: August 30, 2022, 8:00 pm

FRANK MARTINI

Americanabandet The Mavericks har gjort en formidabel comeback med sitt senaste album,”En Español. Skivan, som är deras första helt på spanska, toppade Billboardlistan förra hösten. I augusti 2022 kommer de till Sverige för spelning på Berns.

The Mavericks är välkända för att kasta sig mellan olika musikaliska genrer. Rock-, country, texmex, latino, ska och rockabilly är bara några av dessa. De grundades i Miami 1989 och har sedan dess gått igenom tre distinkta faser. Den första perioden, 90-talet, präglades av hits, kritikerhyllningar och stora framgångar. Den andra bestod av ett ungefär 10 år långt uppehåll då medlemmarna gick skilda vägar. Och slutligen, under 2012 blev det en succéartad återförening vilket ledde till bandets 30-årsjubileum häromåret.

Hösten 2020 inledde The Mavericks det man kan kalla den fjärde fasen i deras karriär. Då släpptes ”En Español”, deras första album helt på spanska, som gick direkt in på 1:a platsen på Billboards Latin Pop Albums-lista. Av albumets tolv låtar är sju tagna från den stora latinamerikanska sångboken och fem är nyskrivna av bandet. ”En Español” innehåller en mångfald av musikstilar – kubansk bolero, brassig mariachi, salsa, mexikansk norteño och afrocubanskt, som blandas upp med det välbekanta texmexdoftande Mavericks-soundet.

I augusti 2022 återvänder The Mavericks till Sverige för att framföra musik från såväl ”En Español” som från deras välfyllda musikkatalog från 90-talet och framåt. Den 30 augusti spelar de på Berns i Stockholm. Biljetterna släpps den 5 november, kl.9.00.