Beerns
Nyheter
18-10-2024

04 oktober 2024

Möt Sabri och LE! fyller 7 år
Om

Berns Nattliv är lyckligt lottade att ha haft Sabri som deras nöjeschef. Vi satte oss ner med honom för att höra mer om hans resa, hur LE! klubben startade, och vad som gör nattlivet på Berns så speciellt.

Hej Sabri! Berätta lite om dig själv och vad du gör på Berns.

Jag började på Berns som bartender när Stureplansgruppen precis hade köpt upp det, men jag kände snabbt att jag ville göra mer. Jag startade en torsdagsklubb i Spegelbaren som växte till något stort, och det var där jag insåg att festfixande och lite DJ:ande var min grej. Jag fortsatte med det på Sturecompagniet och Spybar tills vi drog igång LE! Vid det laget hade jag redan byggt upp ett stort kontaktnät.

Berätta mer om starten av LE!

Jag var med och startade LE! tillsammans med ett härligt gäng slutet av sommaren 2017. Vår vision var enkel – vi ville skapa en nattklubb där det alltid var fullt ös på dansgolvet, med ljus, effekter och riktig nattklubbsstämning. Vi satte ihop ett starkt team och LE! blev snabbt en av Stockholms bästa klubbar. Vi har hållit igång sedan dess, med undantag för en liten paus under pandemin.

Vad gör LE! och Berns Nightlife så speciellt?

Fokus ligger på dans och att skapa en helkvällsupplevelse. Berns är ett nöjeshus där du kan äta, bo och dansa under samma tak. LE! känns som en mini-festival inomhus, med allt som hör till en riktig nattklubb – ljus, ljud, effekter och lasrar. Vi strävar alltid efter att uppdatera med nya effekter för att hålla stämningen på topp. Det är långt ifrån en vanlig bar eller restaurang med musik – här är det fullt fokus på nattklubbskänslan.

Hur skulle du beskriva en perfekt kväll på LE!?

En perfekt kväll börjar med middag på Berns Asiatiska eller Calle P med ett stort sällskap, följt av drinkar på LE! Cocktail, som har en mer avslappnad hemmafestkänsla. Om terrassen är öppen kan man ta en drink där i en lite mer lounge-lik atmosfär, och sedan avsluta kvällen med fullt ös på LE!s dansgolv fram till kl. 04. Om du bor på hotellet är det bara att ramla ner i sängen och köra en repris nästa dag!

Vad kan man förvänta sig musikmässigt på LE!, och hur har det förändrats?

Folk kan förvänta sig en hemmafestkänsla i cocktailbaren, där folk kan sjunga med och hänga. På LE! är det mer EDM och house för att verkligen lyfta dansen. Vi har funky och afro house på terrassen och lite hårdare techno inne på NEU. Det finns något för alla, och vi försöker alltid skapa en stämning där du inte vill gå hem.

Har du något speciellt event eller minne som sticker ut för dig?

När Salvatore Ganacci spelade hos oss var det helt galet kul. Men vi har fler klubbkoncept i huset, till exempel NUET; som är otroliga.

Vad är det mest utmanande och givande med att jobba inom nattklubbsbranschen?

Det är otroligt kul, men också en rejäl utmaning att hela tiden hitta på något nytt. Man måste vara kreativ och tänka framåt, göra saker som inte har gjorts tidigare och hålla allt fräscht. Det är mycket inspiration som kommer från att resa runt och besöka andra klubbar. Stockholm har många bra nattklubbar, så det är en ständig tävling om gästerna. Det mest utmanande är att komma på nya idéer och hålla sig relevant, men det är också det som gör jobbet så spännande.

Det som verkligen gör allt värt det är alla relationer man bygger under tiden – både med kollegor och gäster. Vi i branschen är som en stor familj, och alla vet vad som krävs för att leverera en grym kväll. Vi sitter alla i samma båt, även om den kan vara lite svajig ibland. Det är just den balansen mellan att samarbeta och tävla med varandra som gör jobbet så kul. Det är lite som att vi alla försöker styra båten framåt, trots att det gungar ibland – men det är en del av charmen!

Vad tror du framtiden har att erbjuda för Berns Nattliv och LE!?

Framtiden ser ljus ut! Jag tror vi kommer att se många nya kreativa stjärnor som tar över och för nattlivet vidare. Det krävs en bred social förmåga och kreativitet för att lyckas, och jag ser fram emot att se nästa generation ta vid.

Stort tack, Sabri!