Beerns

OM OSSS

DET HÄR ÄR VI

Berns slog upp dörrarna 1863 och har nu blivit känt som en riktig destination för underhållning. Beläget på en av Stockholms mest eftertraktade adresser, med sin Belle Èpoque exteriör och en överdådig interiör att matcha. Här hittar du historiska mötesplatser som Röda Rummet (Red Room) som var scenen för August Strindbergs roman med samma namn. Idag har otroliga armaturer som Lady Gaga, Bob Dylan, Rihanna, Bill Gates, Diana Ross and the Supremes, Beyoncé och Dalai Lama varit gäster under vårt tak.

 

Det här är det enda stället i Stockholm där du har evenemangslokaler, hotell, restaurang, cocktailbar och flera nattklubbar samlade under ett tak.

HISTORIA

I början av öppningen serverade grundaren Robert Berns mindre smörgåsar och patisserier tillsammans med punch. Robert var redan ett välkänt namn sedan han var kungliga hovets främsta konditor. Hans idé med Berns var att skapa ett utrymme där man kunde ha vad vi idag kallar en dinner show. Detta blev en stor succé och när det var dags att kliva åt sidan och låta sonen Hugo ta över ville Hugo ta Berns till nästa nivå. Den 23 februari 1944 öppnade Berns Sveriges allra första kinesiska restaurang. Det var en grupp kinesiska jonglörer, som uppträdde på China Variety Theatre intill och blev kockarna i köket, Li Chung Lin och hans kockar.

 

I The Ballroom finns det två scener, en stor och en liten, på den större scenen var VIP-sektionen förr och den mindre scenen är där artisterna uppträdde. Vi har haft framträdanden av superstjärnor som Diana Ross and the Supremes och 60-talets kärlekslåtshittillverkare Charles Aznavour. Listan är lång och den fortsätter att växa, även om våra konserter idag står på stora scenen, missa inte vår kalender på vår hemsida www.berns.se

PLATS

Beläget i Berzelii park – en park i centrala Stockholm mellan Nybroplan, Hamngatan och Norrmalmstorg. Parken ritades av landskapsarkitekten Knut Forsberg och byggandet påbörjades 1852 och året därpå kunde dess gräsmattor och grusgångar öppnas för stockholmarna.

 

Parken, som har haft flera namn, hette först Nybrosquaren, sedan Berzelii lund, som snart ändrades till Berzelii park 1863. 2018 fick vi vår kära granne Calle P där man kan äta lunch och middag hela dagen, varje dag. Det är en sann oas mitt i den grönskande parken. 

 

Du tar dig enkelt till Berns. Från Arlanda flygplats och Bromma flygplats åker du buss till Centralstationen och sedan 10 minuters promenad. Du kan också ta Arlanda Expresståg till Centralstationen.

 

Vill du att vi ordnar flygplatstransfer med privat bil eller taxi? Du når oss på +468 566 322 00.