For booking or questions
info@berns.se
+46 (0)8 566 320 00

NYHETER

NYHETER FRÅN BERNS

Lucas Kalda

Vi välkomnar Lucas Kalda till teamet, som kliver in som guest relations manager för Calle P och Berns Asiatiska. Vi har hängt med Lucas för att lära känna honom lite bättre.

Lucas, du har ett brett CV – kan du berätta lite mer om dina tidigare erfarenheter. Inom nattliv/restaurang har jag jobbat med allt från att vara promoter på Armani Privé i Milano, ansvara över Beach Clubs på norra Sardinien till att vara nattklubbschef hos våra grannar på andra sidan parken.

Vad gör du när du inte jobbar? En ledig dag tillbringas utomhus så mycket som möjligt. En morgonpromenad, en golfrunda, åka båt eller testa en ny restaurang! Snart ska jag även ta en ledig dag till att gå 100.000 steg. Sånt kan man också göra!

3 snabba

Morgondusch/Kvällsdusch
Morgonduschen vinner! Jag tränar oftast på morgonen och den rutinen med att träna, basta och en dusch är oslagbar.

Soluppgång/Solnedgång
Soluppgång, inser verkligen att jag är en morgonmänniska! En soluppgång innebär en ny dag med nya möjligheter. Klyschigt men sant!

Badshorts/Speedos
Speedos!? Krävs ett större självförtroende än mitt för att dra på sig speedos. Får bli badshorts.

BERNS UTESERVERING

Vi hoppas att du inte har missat den nya utesereringen på Berns, den fick sig ett rejält ansiktslyft i somras och det är den bästa hittills. Här kan du njuta av middag och drinkar hela dagen. Varje onsdag sätter de igång grillen för en afterwork med det lilla extra, med Yakitory-spett på menyn.

BERNS SOMMAR

-Den här sommaren på Berns kommer att bli extra bra. Berns Asiatiska har byggt om sin uteservering, byggt till en bar och gjort extra utrymme på andra sidan trottoaren. Här kan du njuta av god mat och dryck till de senare timmarna.

– Terrassen, den rymliga terrassen på Berns är öppen för sommaren. Detta är verkligen ett sommartecken som vi alla väntar på. Här kan du dansa hela natten lång varje fredag och lördag. Vill boka det för ett privat evenemang? Inga problem. Anordna din after work för dina kollegor, vänner och familj eller varför inte börja med att äta middag som sedan går över till fest? Varken ur eller skur kommer förstöra din fest, här finns glastak, värmare och fönster som går att öppna och stänga.

SÄSONGSPREMIÄR PÅ BERNS TERRASSEN

Det finns inget bättre sommartecken än säsongsöppningen av Berns Terrassen. Vår otroliga terrass har en förstklassig utsikt över Berzelii Parken och vår granne Calle Ps stimmiga uteservering. På Terrassen spelas det musik fram till 03 varje fredag och lördag. Kom och spendera din sommar med teamet på Terrassen. Säsongspremiären är ikväll och dörrarna öppnas klockan 22.00, missa inte det.

WORLD WATER DAY 2023 PÅ BERNS

22 mars erbjuder vi våra gäster att betala för kranvattnet (som annars är gratis), genom att skänka 25, 50 eller 100 kr till The Hunger Projects projekt “Grow Healthy” i tiopien. Projektet ska säkerställa tillgång till rent vatten i 3 byar i Amhara regionen som är svårt drabbade av torka och där undernäringen är utbredd bland barn under fem år.

.

.

BERNSPRISET TILL WERA VON ESSEN

Författaren Wera von Essen tilldelas Bernspriset 2022 för att med ett särpräglat litterärt tonfall ha skrivit fram ett Stockholm på avigan. Hos von Essen möter vi ett bedagat Östermalm men också en utkantsstad med motorvägshotell och svåråtkomliga förorter. I den disparata storstaden öppnas ett kosmopolitiskt fönster genom att luft från andra internationella horisonter släpps in – inte minst Brasilien – och bland annat på den vägen har von Essens självständigt spirande författarskap kommit att levandegöra en katolsk livssyn i en Stockholmsk verklighet

– Jag känner mig hedrad, säger Wera von Essen. Stockholm har betytt mycket för mitt skrivande, som en sorts alkemi, att få platsen som sårar en att blomma. Att insistera på hjärtats plats i det hårda. Och att dela utrymme och villkor med andra människor, historiskt och som ett tidsdokument.

Bernspriset eller Bernsstipendiet är ett årligt pris som sedan 1966 utdelas av Svenska PEN till en författare, journalist eller fotograf som ”lämnat ett värdefullt bidrag till skildringen av Stockholms kultur och natur, dess institutioner och dess utveckling eller Stockholmslivet i andra former”.

Priset instiftades 1963 av poeten Johannes Edfelt och hans bror Arne Edfelt, som då drev Berns, i samband med Berns salongers 100-årsjubileum. Pristagaren utses av Svenska PEN:s styrelse och delas ut i samarbete med Berns.

Presskontakt:
Jesper Bengtsson, ordförande Svenska PEN
Telefon: 070 268 25 29
E-post: jesper.bengtsson@svenskapen.se

Meet Ditas

En av Berns äldsta kollegor, inte myndig utan av tid, är vår stjärna Ditas. Hon har jobbat hos oss i 33 år och hon är vår hushållschef.

Hej Ditas, berätta vad du gör på en ledig dag? Bara att vara lat haha, jag försöker också prata med min familj som bor över hela världen.

Vilket rum är din favorit på hotellet? 606, det är väldigt mysigt och utsikten är otrolig, speciellt på natten. Jag bodde där en gång under nyårsafton och fyrverkerierna i hela Nybroviken var magiska, jag rekommenderar det starkt.

När började du jobba på Berns? 1989 jobbade jag tidigare på ett kryssningsfartyg och när säsongen var mot sitt slut frågade hotellchefen på Berns om jag ville börja jobba heltid här, det var samma chef som jag hade på fartyget.

Varför hotell och varför Berns? Jag älskar det jag gör och att jobba med service. Jag har även jobbat inom restaurangbranschen när jag var student men mitt hjärta klappar extra för hotellbranschen. Den är fylld av utmaningar och otroliga människor som du får möta. Det här är mitt andra hem!

Vad är roligast med ditt jobb? Gästerna och att kunna hjälpa dem, och mina arbetskamrater.

Du nämnde tidigare att du har studerat, vad var ditt huvudämne? Jag studerade till radiooperatör. Det yrket finns inte längre, inte på samma sätt som tidigare. Det var under den tiden när man kommunicerade med fartyg på ett kontor via en radio, som piloter gör med flygtorn. Jag jobbade med det en kort period eftersom jag insåg att det inte var något för mig, det var väldigt tråkigt.

När du bor på hotell, vad är ett måste? Hårtork, mitt hår är kaos annars!

Meet Linn, Berns' hotel manager

Meet Linn

Linn är vår nya hotellchef och vi är glada över att ha en så trevlig, intelligent och frisinnad person i vårt team.

Hej Linn, berätta lite mer om dig själv.
Vad gillar du att göra på en ledig dag? Jag älskar att resa och vara aktiv. Prova nya restauranger och ställen i både Sverige och utomlands. En god Pinot Noir är alltid en vinnare och en restaurang med delningsmeny är mitt favoritkoncept, för man får lite av allt.

Vad har du jobbat med tidigare och vilka erfarenheter tar du med dig? Jag har arbetat utomlands i 13 år och jag har lärt mig mycket inom hotellbranschen. Från att ha skolats i Schweiz till att driva mitt eget hotell i Provence, Frankrike. Den bästa läxan jag har lärt mig under hela min karriär är kunskapen om olika gäster och deras behov. Det är viktigt att vara nyfiken och lyhörd.

Vilken är din favorituppgift på jobbet? Att överträffa gästens förväntningar. Ta reda på information om dina gäster för att överträffa deras förväntningar, vet vad de vill ha innan de vet ordet av. Både i service och vid tillverkning av produkten.

Varför hotell? Jag trivs när jag jobbar med service, som jag nämnde tidigare, för att överträffa gästernas förväntningar, jag känner mig också väldigt hemma i en internationell miljö. Det är roligt att jobba med hotellet, det är alltid öppet och den ena dagen är inte den andra lik. Tjänstebranschen är något man är stolt över att jobba med och det vill jag att fler ska känna.

När du ska välja hotell, vad är ett måste? Jag föredrar boutiquehotell, de är roliga och kreativa. Det andra är såklart frukosten!!! När äter du din frukost? Jag är en tidig fågel, runt 6-tiden.

Sista frågan, varför ska vi bo på Berns Hotel? För vi är det enda stället i Stockholm där du har allt. Vi har ett unikt och vackert hotell, restaurang, cocktailbar, evenemangslokaler och tre olika nattklubbar. På Berns kan du checka in och njuta 24 timmar om dygnet och aldrig behöva lämna byggnaden.

BERNS HOTEL

Boka din vistelse och upplev historia
och lyx på samma gång.

BOKA HÄR