Beerns
Nyheter
04-05-2024

25 april 2024

En kväll för Börje | Berns
Om

Berns, fick än en gång värd för den minnesvärda galakvällen “En kväll för Börje”, en händelse som hyllar minnet av hockeylegenden Börje Salming och stödjer kampen mot amyotrofisk lateralskleros (ALS). Denna andra upplaga av galan, arrangerad av Börje Salming ALS-stiftelse i samarbete med Berns, blev en känslosam tillställning som underströk gemenskapens styrka och engagemang i att finna en bot mot denna förödande sjukdom.

 

Börje Salming, en pionjär inom ishockeyn, var känd för att vara en av de första europeiska spelarna som gjorde ett framgångsrikt avtryck i NHL. Med sitt mod och sin outtröttliga vilja banade han väg för framtida generationer av europeiska talanger att följa hans fotspår över Atlanten. Efter att ha växt upp i Kiruna och spelat för Kiruna AIF, gick hans resa vidare till Brynäs IF och sedan till Nordamerika där han etablerade sig som en av ishockeyns stora. Hans engagemang för sporten fortsatte även efter spelarkarriären, genom roller som tränare och mentor, vilket vittnar om hans livslånga passion för hockey.

 

Börje Salming, som tragiskt avled den 24 november 2022 till följd av ALS, hade inte bara gjort ett avtryck på isen men även utanför som en aktiv deltagare i välgörenhetsarbete och samhällsengagemang. Det var med denna anda av generositet och engagemang som “En kväll för Börje” återigen ljusade upp salongerna på Berns i The Ballroom, en plats som är synonym med både historisk charm och kulturell vitalitet i hjärtat av Stockholm.

 

Årets gala var en kväll fylld av både skratt och tårar, där samhörigheten bland gästerna var påtaglig. Bland de framstående talarna fanns skidlegenden Ingemar Stenmark, vars ord berörde och inspirerade. Det var en kväll som inte bara hedrade Börje Salmings arv utan också stärkte viljan att fortsätta kampen mot ALS.

 

Som stolt samarbetspartner till Börje Salming ALS-stiftelse är Berns dedikerad till att bidra till detta välgörande syfte. Det är med stor ödmjukhet och respekt som Berns fortsätter att vara en plats där historiska och betydelsefulla händelser kan ta plats, där samhället kan samlas för att inte bara hedra minnet av en stor idrottsman utan också för att aktivt bidra till vetenskapliga framsteg mot ALS.

 

Tack vare evenemang som “En kväll för Börje” på Berns, får vi möjlighet att tillsammans hoppas på och arbeta för en framtid där ALS kan besegras. Det är vår förhoppning att varje år kunna fortsätta denna tradition av hopp och gemenskap, i hjärtat av Stockholm på Berns, där vi tillsammans skapar ögonblick som gör skillnad.