Beerns
Nyheter
28-05-2024

20 november 2023

Möt Ditas
Om

En av Berns äldsta kollegor, inte ålder utan av tid, är vår stjärna Ditas. Hon har jobbat hos oss i 33 år och hon är vår hushållschef.

Hej Ditas, berätta vad du gör på en ledig dag? Bara att vara lat haha, jag försöker också prata med min familj som bor över hela världen.

Vilket rum är din favorit på hotellet? 606, det är väldigt mysigt och utsikten är otrolig, speciellt på natten. Jag bodde där en gång under nyårsafton och fyrverkerierna i hela Nybroviken var magiska, jag rekommenderar det starkt.

När började du jobba på Berns? 1989 jobbade jag tidigare på ett kryssningsfartyg och när säsongen var mot sitt slut frågade hotellchefen på Berns om jag ville börja jobba heltid här, det var samma chef som jag hade på fartyget.

Varför hotell och varför Berns? Jag älskar det jag gör och att jobba med service. Jag har även jobbat inom restaurangbranschen när jag var student men mitt hjärta klappar extra för hotellbranschen. Den är fylld av utmaningar och otroliga människor som du får möta. Det här är mitt andra hem!

Vad är roligast med ditt jobb? Gästerna och att kunna hjälpa dem, och mina arbetskamrater.

Du nämnde tidigare att du har studerat, vad var ditt huvudämne? Jag studerade till radiooperatör. Det yrket finns inte längre, inte på samma sätt som tidigare. Det var under den tiden när man kommunicerade med fartyg på ett kontor via en radio, som piloter gör med flygtorn. Jag jobbade med det en kort period eftersom jag insåg att det inte var något för mig, det var väldigt tråkigt.

När du bor på hotell, vad är ett måste? Hårtork, mitt hår är kaos annars!