Beerns

UTFFORSKA STOCKHOLM

UPPLEVELSER

ICE BAR

Baren som förnyas varje år håller öppet året runt och har en konstant temperatur på -5 grader. Interiören är gjord av skulpterad is från Torne Älv, liksom glasen som barens drinkar serveras i. Vasaplan 4, Stockholm

UTFORSKA

ABBA THE MUSEUM

Abbas megahits har gjort en betydande inverkan på dagens popmusik. På Abba The Museum kan du uppleva hur det är att vara en av bandmedlemmarna själv. Dessutom kan du njuta av minnessvärda utställningar, guldskivor och andra originalobjekt från Abbas extraordinära historia. Djurgårdsvägen 68, Stockholm

UTFORSKA

KUNGLIGA OPERAN

Varje år sätts ett antal uppsättningar upp; allt från helt nyskrivna produktioner till mästerverk i klassisk tappning. Här värnas tradition samtidigt som gränser tänjs. Allt i tre huvudområden; opera och dans samt verksamhet för barn och unga. Gustav Adolfs torg 2, Stockholm

UTFORSKA

WHAT TO DO

FOTOGRAFISKA MUSEET

Fotografi är alltid mittpunkten på Fotografiska. Här visas fyra stora utställningar om året med 15 till 20 mindre utställningar däremellan. Upplev konsten att ta bilder på sätt som du aldrig har föreställt dig. Du kan också njuta av konserter, mat och worshops på denna populära mötesplats. Stadsgårdshamnen 22, Stockholm

UTFORSKA

MODERNA MUSEET

Moderna Museet är ett av Europas mest framstående museer för samtidskonst och är känt för sina eklektiska samlingar och experimentella närvaro. Upptäck tankeväckande utställningar som sträcker sig från kända mästerverk till spekulativa verk.​Exercisplan 4, Stockholm

UTFORSKA

VASA MUSEET

Vasa Museet är det mest besökta museet i Skandinavien, och är världens enda bevarade 1700-talsskepp. Klättra ombord och gå in i det förflutna för att se hur livet levdes i denna fascinerande era. Efter ditt besök, glöm inte att avsluta på restaurangen för god mat med utsökta svenska ingredienser.​Galärvarvsvägen 14, Stockholm

UTFORSKA

WHERE TO EAT

CALLE P

Restaurang Calle P ligger i glaspaviljongen mitt i Berzelii Park. En av Stockholms mest välbevarade parker från 1853.

UTFORSKA

HILLENBERG

På Hillenberg flirtar sydeuropeisk mat med skandinaviska influenser. Kom in för en drink eller ett glas bubbel och stanna kvar för en spontan middag i baren.

UTFORSKA

GRIFFINS' STEAKHOUSE

Innanför Waterfronts lite kantiga fasad är det desto lekfullare. Bland mjuka sammatsstolar, djupa soffor och en livlig bar är det lätt att känna sig hemma. Griffins’ välkomnar er från förmiddag till sen kväll.

UTFORSKA

ASIAN POST OFFICE

Asian Post Office är Supperfamiljens resa genom Asien. På Supper har maten alltid serverats mitt på bordet för ett mer socialt sätt att äta på, viket är en av många detaljer som följt med till Asian Post Office.

UTFORSKA

L'AVVENTURA

Den italienska pärlan på Sveavägen 77, i hjärtat av Vasastan. Den före detta biosalongen är restaurangens bultande matsalshjärta med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund.

UTFORSKA

RÖDA HUSET

“Vi har tagit till oss av traditioner och nu blickar vi framåt” -Hampus Thunholm

UTFORSKA

WHERE TO DRINK

TYGE & SESSIL

Ett vincafé på Stureplan med fokus på naturligt vin. Vinlista tar avstamp i vin från små producenter som arbetar så nära naturen som möjligt. Gärna från underrepresenterade områden och gjort på druvor vi inte visste fanns.

UTFORSKA

COQUETEL SOCIAL

Önskas mer fart och fläkt så vet vi precis vart du bör ta en promenad; Coquetel Social. Låta dig svepas med i en fantastisk atmosfär som inspirerats av 60-talets lyx i kombination med influenser från Rio de Janeiro och Havanna.

UTFORSKA

Lucys Flower Shop

En mix av modern och klassisk konst vid förädling av råvaror.

UTFORSKA

WHAT TO SEE

DJURGÅRDEN

Den gröna ön Djurgården, nära Stockholms innerstad, är älskad av både Stockholmare och turister. Här finns fina strövområden. På Djurgården ligger också flera av stadens främsta museer och attraktioner och en rad trevliga kaféer och restauranger.

UTFORSKA

KUNGLIGA SLOTTET

You’re cordially invited to enjoy a day trip through Swedish history and experience a firsthand look at ten royal palaces. The art, architecture and interior design from four centuries is on display for this remarkable exploration. From parks and gardens to chapels and museums, you’ll delight in this detailed view of royal life. 107 70, Stockholm

UTFORSKA

DRAMATEN

Sveriges nationalscen för teater ligger vid Nybroviken och har varit spelplats för de stora skådespelarna och regissörerna under 130 år.​Nybroplan, Stockholm

UTFORSKA

SHOPPING

MOOD STOCKHOLM

Tänk på Mood Stockholm som en stad i staden. Här hittar du allt du önskar, från shopping och restauranger till kultur och aktiviteter. Den här populära hangouten välkomnar både stockholmare och turister under hela året för härliga stunder att minnas. Regeringsgatan 48, Stockholm.

UTFORSKA

BYREDO

Dofter, lädervaror, kroppsvård och annat fint finns på Byredo. I denna fantastiska butik hittar du många unika produkter. Mäster Samuelsgatan 10, Stockholm.

UTFORSKA

NORDISKA GALLERIET

Känn och kläm på moderna möbler, belysning och tillbehör. Se de senaste stilarna och mönster från kända varumärken.​Nybrogatan 11, Stockholm.

UTFORSKA

SVENSKT TENN

Ett besök hos Svenskt Tenn är ett måste. Här hittar du vackra och tidlösa handväskor, vaser, kuddar och andra ting. Här är allt i stort sett producerat i Sverige.​Strandvägen 5, Stockholm.

UTFORSKA

JUS

Botanisera bland svenska och internationella märken för kvinnor och män i den populära butiken Jus.​Brunnsgatan 7, Stockholm.

UTFORSKA

NK

Letar du efter det senaste modet, förstklassig service och en god matupplevelse? Då är Nordiska Kompaniet platsen för dig. NK Department Store är bland Skandinaviens ledande lyxmodebutiker och den främsta destinationen för shoppare som letar efter mode, skönhet och livsstilsinspiration.

UTFORSKA