Beerns
Nyheter
03-12-2025

28 april 2025

Svenska Gastronomipriset 2025 – Branschens Röster Samlas på Berns för Andra Året i Rad
Om

Den 12 maj 2025 samlas Sveriges gastronomiska elit återigen i salongerna på Berns, hjärtat av Stockholms kulturella scen med en rik historia, när Svenska Gastronomipriset för andra året i rad går av stapeln i huset där historia, hantverk och samtid möts i perfekt harmoni.

En Gala Av och För Branschen

Svenska Gastronomipriset är inte som andra priser. Här är det inte jurys med PR-agendor eller publikens röster som styr – utan själva branschen. Det är kockar som röstar på kockar, bartendrar som hyllar sina favoritkollegor, och sommelierer som uppmärksammar varandra för kunskap och passion.
Totalt röstar 100 yrkesverksamma inom varje kategori – kockar, servitörer, bartendrar, sommelierer, konditorer och baristor – för att lyfta fram de mest kreativa, kollegiala och kompetenta aktörerna i branschen. Det är en hyllning till professionalism, hantverk och kollegial respekt. Alla röster behandlas konfidentiellt, och resultatet blir ett av de mest prestigefyllda och transparenta erkännandena inom svensk gastronomi.

Stureplansgruppen Nominerade i Flera Kategorier

I år står Stureplansgruppen representerade bland de nominerade – ett kvitto på den passion och det kunnande som präglar koncernens satsningar inom både mat och dryck. Bland de kategorierna återfinns flera nomineringar för, Bartendrarnas Bartender, Bartendrarnas Bar och Kockarnas Kock
Det är en ära för både individerna och de verksamheter de representerar att finnas med på dessa listor – särskilt när utmärkelsen kommer från branschens egna röster.

Ett Samarbete

Priset arrangeras av Restaurangvärlden och Bergkvist Publishing och har etablerat sig som en självklar och respekterad institution i den svenska restaurangvärlden. Att årets gala ännu en gång hålls på Berns – med djupa rötter i nöjeshistoria och gastronomi med Sveriges första kinesiska restaurang – därför känns det inte bara naturligt, utan som en hyllning till den historia och framtid som Berns representerar.

En Kväll Att Minnas

Med sin blandning av glitter, respekt, yrkesstolthet och gemenskap är Svenska Gastronomipriset mer än en gala – det är ett nav för hela Sveriges gastronomi att samlas kring. Och att Berns återigen får stå värd för denna kväll är ett kvitto på husets roll, ett ställe där det alltid händer, där samtiden formas, och där framtiden möts.

Årets vinnare är korade, här är resultatet

Stort grattis till våra vänner på Le Hibou och Oscar Buhre på Lucy’s Flower Shop.

KOCKAR
Kockarnas Kock 2025
Daniel Berlin, Restaurang Vyn, Simrishamn
Kockarnas Krog 2025
Frantzén, Stockholm
Årets Förebild
Jessie Sommarström, Sodexo, Stockholm

KONDITORER
Konditorernas Konditor 2025
Frida Bäcke, Socker Sucker, Stockholm
Konditorernas Konditori 2025
Socker Sucker, Stockholm

BARISTOR
Baristornas Barista 2025
Håkan Sävlind, Café Pascal, Stockholm
Baristornas Kaffeupplevelse 2025
Café Pascal, Stockholm

SOMMELIERER
Sommelierernas Sommelier
Emelie Svensson, Agnes, Stockholm
Sommelierernas Dryckesupplevelse
Talldungen Gårdshotell, Brösarp

BAGARE
Bagarnas Bagare 2025
Tobias Jadberg, Lillebrors Bageri, Stockholm
Bagarnas Bageri 2025
Artisan Bread, Karlstad

SERVITÖRER
Servitörernas Servitör 2025
Carl Frosterud, Aira, Stockholm
Servitörernas Serviceupplevelse 2025
Aira, Stockholm

BARTENDRAR
Bartendernas Bartender 2025
Oscar Jonsson Buhre, Lucy’s Flowershop, Stockholm
Bartendernas Bar 2025
Le Hibou, Stockholm