Beerns
Nyheter
08-09-2024

03 juli 2024

Kaffir Lime & Cranberry [Cosmopolitan]
Om

I samarbete med Absolut Vodka har flera av barerna i Stureplansgruppen skapat sina egna tolkningar av den klassiska Cosmopolitan-cocktailen. Vi på Berns Asiatiska är självklart med, kom ihåg att rösta på oss. Du kan upptäcka de olika versionerna via Absolut Vodkas The Map.

Vad är Cosmopolitan?
En cocktail ofta kallad “cosmo”, är en läcker cocktail gjord på cointreau, vodka, tranbärsjuice och limejuice. Den tillhör sour-familjen och har en fascinerande historia. Vissa spårar dess ursprung till 1920-talet, men de flesta är överens om att den version vi känner idag skapades av bartendrar i USA på 1980-talet. Drinkens popularitet tog fart på 1990-talet, mycket tack vare Carrie Bradshaw i “Sex and the City”. När Madonna sippade på en Cosmo på Rainbow Room 1996, blev drinken ännu mer ikonisk. Kombinationen av TV-glamour och kändisglans gjorde Cosmopolitan till en oumbärlig stjärna i barvärlden.

Vår tolkning är skapad av Emma Egerskog:
Absolut Citron
Homare Yuzy
Kaffir lime
Cranberry
Black currant
Citrus

Gör så här: Blanda alla ingredienser i ett rörglas, rör om med is och sila i ett rocksglas, serveras med en stor iskub och Kaffirblad.

STUREPLANSGRUPPENS ALLA BIDRAG