Beerns
ARTIST
14-06-2024

11 maj 2024 Adrianne Lenker

Tid: 19:00 | Ålder: 18 | Lokal: The Ballroom

Om

Idag presenterar Adrianne Lenker (Big Thief) sin nya singel “Ruined” samt tillhörande musikvideo. Samtidigt meddelar hon även att hon ger sig ut på turné 2024 – med ett stopp i Sverige. “Ruined” är en hjärtskärande och imponerande introduktion till Lenkers efterlängtade soloalbum, som släpps nästa år. Det är med nya musiken i ryggen hon kommer till Stockholm för en spelning på Berns den 11 maj. Biljettsläpp 8 december klockan 11.00 via luger.se.

Big Thief är ett band i ordets allra finaste bemärkelse. Med en kommunikation som framstår telepatisk är de fyra medlemmarna tätt sammanlänkade i en organisk, äventyrlig enhet. Sångerskan, gitarristen och bandets huvudsakliga låtskrivare Adrianne Lenker visar dock på sitt solomaterial att hon är mer än kapabel att skapa magi även utan hjälp av de övriga bandmedlemmarna. Även om denna magi delvis byggs av andra komponenter. Låtskrivandet är, såklart, fortfarande klanderfritt men texterna är naknare, mindre abstrakta och mer sårbara när Lenker besjunger livets små ögonblick och hjärtesorg helt ensam med sin akustiska gitarr.

Inte sällan säger sig artister sträva efter närhet men desto mer sällan lyckas någon så bra som Adrianne Lenker gör på ’songs’ från 2020. Det är nämligen musik vars närhet är så intim att den nästan känns förbjuden. Ljudet av fingertoppar som skrapar mot gitarrsträngar och regndroppar som smattrar mot taket på den lilla bergsstugan som Lenker flyttade till under pandemin skapar fonden till en skiva som lyckas vara både djupt personlig och universell på en och samma sång.

ADRIANNE LENKER SLÄPPER NY MUSIK OCH MEDDELAR SOLOTURNÉ 2024!