Beerns
Nyheter
08-09-2024

31 maj 2024

Alzheimerloppet
Om

I fredags den 24 maj deltog teamet på Berns tillsammans med många andra företag som arbetar med Green Key i det digitala Alzheimerloppet. Detta evenemang, organiserat av Alzheimerfonden, är en viktig del av kampen mot Alzheimers sjukdom. Loppet är en årligen återkommande händelse med målet att sprida medvetenhet om sjukdomen samt samla in pengar till forskning.

Alzheimerfonden beskriver loppet så här: “Målet med Alzheimerfondens återkommande Digitala Alzheimerlopp är att vi tillsammans med er deltagare sprider budskapet om Alzheimers sjukdom och samlar in pengar till forskningen.” Detta visar på vikten av samarbete och gemensamma insatser för att bekämpa en sjukdom som påverkar så många människor och deras familjer världen över.

För andra året i rad är Berns stolta sponsorer av detta betydelsefulla evenemang. Deras engagemang går hand i hand med företagets värderingar och deras långsiktiga arbete med hållbarhet genom Green Key-certifieringen. Green Key är en internationell miljömärkning för turist- och hotellbranschen, som Berns stolt bär. Att stödja Alzheimerfonden genom deltagande och sponsring av Alzheimerloppet är ett konkret sätt för Berns att visa sitt stöd för både sociala och miljömässiga hållbarhetsfrågor.

Det digitala Alzheimerloppet är inte bara en löptävling, utan ett tillfälle för samhörighet och medvetenhet skapande. Genom att delta digitalt kan företag och privatpersoner från hela landet vara med och springa, oavsett var de befinner sig. Det innebär att fler kan engagera sig och bidra till den viktiga forskningen kring Alzheimers sjukdom. I år såg vi en ökning av antalet deltagare, vilket visar på ett växande engagemang och medvetenhet om sjukdomen.

Att vara sponsorer för Alzheimerloppet är en del av Berns fortsatta engagemang för samhällsansvar och hållbarhet. Genom att stödja forskning och sprida medvetenhet om Alzheimers sjukdom hoppas de kunna bidra till en framtid där fler människor kan leva ett liv fritt från denna förödande sjukdom. Berns ser fram emot att fortsätta sitt stöd och deltagande i kommande Alzheimerlopp och andra initiativ.